Bejelentkezés / Regisztráció

Családállítás előtt, után

Családállítás előtt:

Sokakban merül fel a kérdés első alkalommal, hogy mi lesz, ha nem fognak érezni semmit?

Ettől nem kell tartani, az esetek 99.9%-ban mindenkit magával ragadnak a szükséges érzések. Amennyiben olyan eset fordulna elő, hogy valaki nem tudja magát egyáltalán átengedni ezeknek az érzéseknek, akkor a családállítás vezető ezt tudni fogja kezelni és az állítás ennek nem látja kárát.

Kell-e készülni valamivel a családállításra?

Nem szükséges semmilyen előzetes felkészülés. Amire szükség lesz az ott helyben adott lesz az állításon.

"El kell mesélnem az életemet és a problémámat ennyi ember előtt? "

A családállítás egy olyan technika, amely nem igényel mély lélektani analízist. Elég a problémát megfogalmazni, amitől szeretnénk megszabadulni, mint például "szorongás 10 éve", vagy "miért nem tudok 5-ről a 6-ra jutni?". Ilyen és hasonló, egyszerűen megfogalmazott problémát szükséges csak megfogalmazni. Lehetőség van a titkos állításra is, amikor csak a vezető és az állító tudja, hogy mi a pontos téma.

"Nem tudok sok ember előtt szerepelni"

A családállításra sokan visszajárnak segítőnek is, mert ez egy olyan helyzet, ahol az ember azt teheti, amit érez. Nem kell magát produkálnia, megjátszania, azt teheti és mondhatja, amit éppen akkor érez, nem kell különleges mondatokat megfogalmaznia.

 

 

Családállítás után:

Tapasztalataink szerint különböző érzések és reakciók várhatóak. Ezek közül a  legjellemzőbbek:

 

Erős érzelmi hatások

A családfelállítás másnapján sokszor jellemző egy kiugróan jó érzésekkel teli sikeres nap, majd 1-2 napon belül egy nagy visszaesés, akár erős gyengeség érzés. Ez annak köszönhető, hogy a családállítás általában mély, elnyomott problémákat, érzéseket hoz a tudat felszínére, melynek megjelenésével sok mindent újra értékel a tudattalanunk. Ez az újraértékelési folyamat egyfajta méregtelenítés, így miközben ez lezajlódik, akár elég kellemetlen érzések is hatalmukba keríthetnek minket. Ennek a lefutása általában 1-2 nap, ezután azonban egy megtisztultabb, stabil keigyensúlyozottsági érzés lesz jellemző. Ez a hatás úgy is sokszor fordul elő, hogy a családállítás másnapján már eleve nyomottan ébredünk.

Előfordul az is, hogy a hozott probléma a családállítás után felerősödik. Ez is természetes. Pár napig a tünetek felerősödve jelentkezhetnek, majd utána ez lecsillapodik és a problémát jelentő jelenség a korábbi szint alá csökken, vagy akár teljesen meg is szűnik.

A tisztulás minden esetben megtörténik, ám ha Ön volt nálunk állításon és szeretné ezt az esetlegesen felmerülő időt lerövidíteni, akkor keressen meg nyugodtan telefonon, vagy skypon, hogy néhány mondatban átbeszélve kicsit ki tudjuk simítani ezeket a hatásokat.

 

Szinte észrevétlen érzésbeli változások

Van, akinél nincsnek ilyen erős hatások ,hanem 1-2 hónapon belül a családfelállításra hozott probléma lassan eltűnik, felszívódik.

 

Azonnali felszabadult, jó érzések

Vannak olyan esetek, ahol már a családállítást követő percekben egy azonnali kellemesebb, megkönnyebbültebb és erővel feltöltődött érzés Önti el az állítót.

 

Szimbólikusan úgy tudjuk jól elképzelni, hogy mi is történik ilyenkor, mintha egy akváriumhoz hasonlítanánk a tudatunkat, amibe ha a mélyéről előhúzunk valamit, hogy megtisztítsuk, akkor az akváriumban felkavarodnak a már leüllepedett korábbi szennyeződések. Időbe telik, mire újra kistisztul a víze. Ezek miatt a folyamatok miatt nem érdemes 2 héten belül újabb Hellinger féle családállítást végezni, hiszen akkor belekeverünk ebbe az újrarendeződési folyamatba. 

 

Amennyiben ezzel kapcsolatban bármilyen további kérdése lenne, kérem keressen meg a megadott elérhetőségeimen!

Az állításvezető szerepe

Családállítás során az állításvezetőnek végig felelősségteljes, az állítás útját egyengető szerep jut. Az ő kérdései vezetik az éppen családállításon áteső klienst személyes problémája elmesélésekor, személyes történetének a terápia többi résztvevőjével való megosztásakor. A felvállalt problémához leginkább testhezálló állítási formát az állításvezető állapítja meg, így ő adja a formai keretet az egész családállításnak.

Az állításvezető szerepéhez tartozik az események figyelemmel kísérése, ellenőrzése, a családállítás folyamatának helyes mederbe való irányítása. Egyfajta összekötő kapcsot képez a kliens és a mező, a családlélek között. Ezáltal az állításvezető az, aki segít a kliensnek tágabb nézőpontból tekintenie a saját és felmenői életére, aki segít neki ráébredni, hogy melyik ősének a sorsát öltötte magára.

Ezután az állításvezető vezeti a klienst a gyógyuláshoz, a probléma feldolgozásához, a változáshoz vezető útra. Az állításvezető döntő szerepet játszik abban, hogy a családállítást átélő kliens megértse saját helyzetének kiváltó okait, és abban is, hogy a megakadt érzelmi konfliktust lelkileg feldolgozza. Ezáltal segít a kliensnek továbblépni, hogy a jövőben a saját sorsát élhesse.

 

/Személyes tapasztalatokat olvashat és meg is írhat a weboldal családállítás FÓRUM-án itt>>>>>/családállítás jelentkezés

 

 

Főoldal *  Családállításra jelentkezés * Tanácsadás Hellinger részletesebben * Letöltés Kapcsolat Linkajánló